Δράσεις του ΣΤ2 στα πλαίσια του E-twinning

Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς υλοποιείται ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο σχολείο μας στα πλαίσια του E-twinning. To θέμα του προγράμματος είναι: «Shakespeare got through it. We will, too». Οι μαθητές του ΣΤ2, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών κυρίας Μαρίας Δάρλα, συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συνεργάζονται με τους μαθητές του σχολείου Agrupamento de Escolas de Souselo, Cinfães, Portugal.

Οι μαθητές μαθαίνουν για τον Γουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Άγγλο ποιητή, δραματουργό και ηθοποιό. Συχνά ονομάζεται Άγγλος εθνικός ποιητής και θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος δραματουργός όλων των εποχών.

Προκειμένου οι μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και να εξασκήσουν την κατανόηση καθώς και τις δεξιότητες γραφής, αποκτούν γνώσεις σχετικά με τον μεγαλύτερο θεατρικό συγγραφέα της αγγλικής κουλτούρας, το Ελισαβετιανό Θέατρο της εποχής του – συγκρίνοντάς το με το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο – και εξοικειώνονται με ένα από τα πιο σημαντικά έργα του,  το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ωστόσο, ο κύριος σκοπός αυτού του έργου είναι μέσω οπτικών και ακουστικών ερεθισμάτων να ενεργοποιηθεί η σκέψη και να καλλιεργηθεί η δημιουργικότητα των μαθητών συσχετίζοντας την επιδημία εκείνης της εποχής (βουβωνική πανούκλα) με την επιδημία της εποχής μας (covid-19).

Την εβδομάδα που προηγήθηκε τα παιδιά του ΣΤ2 γνώρισαν τους συμμαθητές τους από το σχολείο της Πορτογαλίας, μέσω μιας τηλεδιάσκεψης, γεγονός που τα χαροποίησε ιδιαίτερα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δείγματα από τη δράση τους.

Epidemic..Shakespeare Got Through It.We Will,too!

Escape To Shakespeare’s World

Online meeting Part 1

Online meeting Part 2

Online meeting Part 3

Σημείωση: Για την προβολή των παιδιών στα παραπάνω βίντεο υπάρχει έγγραφη συναίνεση των γονέων τους.

Comments are closed.