Φυτεύοντας βιολογικά

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές του Δ2 τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, μαζί με την εκπαιδευτικό τους, διοργάνωσαν μια ημερίδα  ενημέρωσης για τη Βιολογική καλλιέργεια και τα βιολογικά προϊόντα στη διατροφή μας.
Η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, στο χώρο του σχολείου και την παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ1 και Δ2 τμημάτων. Την παρουσίαση του θέματος πραγματοποίησε η Γεωπόνος, κυρία Στεργιάδου Φιλομένη.
Αρχικά, παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο το «ταξίδι των τροφών», από την παραγωγή στην κατανάλωση. Έπειτα, πρόβαλλε και εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα στη Βιολογική και στη Συμβατική καλλιέργεια τροφίμων. Επίσης, επεσήμανε τα οφέλη των Βιολογικών προϊόντων στη διατροφή μας και την υγεία μας. Τέλος, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το θέμα της προστασίας του Περιβάλλοντος και την Αεϊφορία.
Ολοκληρώνοντας τη δράση αυτή, οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τα Βιολογικά προϊόντα και προβληματίστηκαν για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θέλοντας να ευχαριστήσουν την κυρία Στεργιάδου, τα παιδιά της χάρισαν ένα λεύκωμα με σχετικές ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από την παρουσίαση. Ο «σπόρος» της βιολογικής καλλιέργειας «φυτεύτηκε» στη συνείδησή τους με την ευχή να «ανθίσει» προς όφελος όλων μας.

Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε συνεργατικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δ2 τμήματος στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας. Υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος Αμπατζή Παναγιώτα.

Comments are closed.