Διαγωνισμός Ρομποτικής

Ο Δήμος Τρικκαίων στα πλαίσια των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση σχεδίασε την εκπαιδευτική δράση «Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο». Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης, επιλέχθηκαν 1821 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία παρέλαβαν εξοπλισμό ρομποτικής.
Το σχολείο μας (4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας) είναι ένα από τα σχολεία που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στη Δράση. Παραλάβαμε  6 εκπαιδευτικά  κιτ ρομποτικής. Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν ένα 8ωρο πρόγραμμα κατάρτισης και έλαβαν συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό με δραστηριότητες. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες μαθητών/τριών οι οποίες δημιούργησαν κατασκευές τις οποίες και προγραμμάτισαν με σκοπό τη συμμετοχή στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 λάβαμε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση». Ήταν η πρώτη μας συμμετοχή, μια εμπειρία υπέροχη. Περιηγηθήκαμε στο χώρο, παρατηρήσαμε δημιουργίες από ομάδες με περισσότερη γνώση και φαντασία. Μαγεμένοι από το διαγωνισμό θέσαμε ως στόχο της επόμενης χρονιάς τη συνέχιση της προσπάθειας και τη συμμετοχή πλέον στο διαγωνιστικό μέρος.  

Comments are closed.