Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
στο 4ο 12/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

2                   Sxolikoi-agones

          Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

          Η φετινή 2η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα» γιορτάστηκε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 με ιδιαίτερη λαμπρότητα από το 4ο 12/Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

         Η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα στόχευε στην  ανάδειξη βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων του εύρους των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα (αξία της συμμετοχής, ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, «ευ αγωνίζεσθαι», Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.).

      Οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους τους δημιούργησαν καλλιτεχνικές εργασίες, προετοίμασαν φωτογραφικό υλικό και παρουσίασαν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών μέσα από το άκουσμα του Ολυμπιακού Ύμνου. Προετοίμασαν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες (ομιλίες, προβολή σχετικών βίντεο , γνωριμία με παραολυμπιακά και ολυμπιακά αθλήματα).

           Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την καθολική συμμετοχή των μαθητών σε αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου, με στόχο τη μάθηση δια της συμμετοχής και απώτερο σκοπό την επαφή με τα «Ολυμπιακά Ιδεώδη».

          Η ευγενής άμιλλα, η ισότητα, η αλληλεγγύη η συναδέλφωση και η ειρήνη είναι οι αξίες με τις οποίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό και τον προήγαγε ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων.

       Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία με την παρουσία και υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου.

         Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Μουταφίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Παπαδοπούλου Αφεντούλα, Μαρία Παπαϊωαννίδου και Ασπασία Πιτσικοπούλου για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Comments are closed.