Θερμό καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα

Με περίσσια ανθρωπιά και καλοσύνη έγινε θερμό καλωσόρισμα στα προσφυγόπουλα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

Ένα ζεστό, χαρούμενο καλωσόρισμα επιφύλαξαν ο Δ/ντής, οι Εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στα παιδιά που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο 722 στην Αλεξάνδρεια και θα φοιτούν στα τμήματα ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων), τα οποία ξεκίνησαν από χθες, Τετάρτη 01.02.2017, να λειτουργούν στο Σχολείο, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην πρώτη τους μετακίνηση από το κέντρο φιλοξενίας στο Σχολείο τα συνόδευσαν ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων κ. Παύλος Σαββίδης και ο Σχολικός Σύμβουλος της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Χαλκιάς. Τη μεταφορά των παιδιών από και προς το Σχολείο έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, τα παιδιά του Σχολείου προετοίμασαν την υποδοχή των νέων μαθητών διακοσμώντας τις τάξεις τους, τους πίνακες και τους διαδρόμους με ζωγραφιές και τη λέξη «καλωσήρθατε» στα ελληνικά στα αγγλικά και στη δική τους γλώσσα. Με την προσέλευσή τους στο Σχολείο τους προσφέρθηκαν γλυκά, χυμοί και συμβολικά δωράκια (τετράδια, μολύβια , μπογιές, παραμυθάκια κ.ά.). Τα προσφυγόπουλα ενθουσιάστηκαν από τη θερμή υποδοχή και χάρηκαν πολύ. Στη συνέχεια οι Εκπαιδευτικοί των τμημάτων ΔΥΕΠ υπό την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου οδήγησαν τα παιδιά στις τάξεις τους για την πρώτη γνωριμία.

Για  την «πρώτη μέρα»  των προσφυγόπουλων στο Σχολείο ο Διευθυντής, κ. Γιάννης Μουταφίδης τους καλωσόρισε και τόνισε ότι είναι χαρά και τιμή που θα φοιτήσουν στο Σχολείο και θα μάθουν την ελληνική γλώσσα, ώστε να μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα αλληλεγγύης του λαού μας  στα ελληνικά και ότι όλοι οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς του Σχολείου θα είναι δίπλα τους για να τους στηρίξουν στις δυσκολίες που περνάνε μακριά από τις πατρίδες τους.

Τελικά είναι περίσσια η ανθρωπιά, η αγάπη και η καλοσύνη στον άνθρωπο όταν ξεπερνά τον φόβο που τον φοβίζει.  Η αλληλεγγύη είναι χάρισμα όλων μας.

Comments are closed.