Ολοήμερο Πρόγραμμα (Εγγραφές-Λειτουργία)

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, σύμφωνα με το έντυπο:

«Αίτηση-Δήλωση εγγραφής στο Ολοήμερο» από τις 11 Μαΐου έως τις 17 Μαΐου 2021

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Η αποχώρηση των μαθητών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις (16:00’). Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00’), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων.

Μπορεί να συγκροτηθεί τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00’- 8:00’), για υποδοχή (7:00’- 7:15’) και ώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (7:15’- 8:00’), αν διαπιστωθεί σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Η φοίτηση των μαθητών/τριών του Ολοήμερου Προγράμματος και της Πρωινής Ζώνης διακόπτεται όταν:

α) ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,

β) όταν ο γονέας/κηδεμόνας ζητήσει τη διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του και

γ) όταν ο γονέας/κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το β΄ 15/νθήμερο του Νοεμβρίου και το α΄ 15/νθήμερο του Φεβρουαρίου

Comments are closed.